Tuesday, December 13, 2011

E-day : set bantal,mini pelamin .

ini cerita pasal set bantal yang super simple dan super murah.
majlis kecil kecilan memang padan laa dengan budget yang kecil
kan.hehe.

set bantal dengan mini pelamin ni sangat last minute punye plan.
mula mula plan nak buat majlis dalam bilik je.boleh laa hias bilik sikit
sikit nanti.tapi bila fikir balik,kalau dalam bilik bukan semua yang ada
dapat tengok.lagi satu nana terfikir nanti takde tempat yang cantik sikit
untuk berposing posing dengan family(L/P),kawan kawan,mr ehemehem ;)


 
 set bantal yang super simple,super murah.
nana dapat dengan harga : RM60/set.
berbaloi baloi! ;)
 mini pelamin bersama hantaran.
DIY mini pelamin ^_^
terima kasih banyak banyak dekat semua yang bersusah
same same.hik.muchlove!

 BFF yang same same datang rumah malam sebelum
e-day mengoyakkan tisu paper buat bunga tisu.
terima kasih banyak banyak my dear eana and eada :')
owh pasal bunga tisu ni nanti nana update ok.
opsss terbagitau pulak.hehe my first DIY project ^_^

 pengantin lama siap panjat panjat lagi.
terima kasih banyak banyak my dear liza :')

 si kecik yang baru masuk 3 tahun pada 10/12/11.
ini pekerja paling kecik malam tu.kih kih.

photoayu konon pengantin penunang dengan mini pelamin.
keh keh keh.

photogediks konon pengantin penunang dengan mini pelamin.
ha ha ha.

* sorry cerita e-day tertangguh empat hari..sebab penunang baru
balik holiday dengan officemates.heeee seronok!kena habeskan entry 
e-day dulu baru boleh sambung cerita holiday.byebye now~



21 comments:

Nor Hanis said...

simple tapi cantik~ kreatif nya nana~

nnt leh pinjam bantal tak? :P

Anonymous said...

dik, memang sajer eja bugdet cam tu ke?xpe asal boleh ajer dik non..hehehe... wat lagi citer2 best, i suke bace hasil tgn 'tunang' org ni;)...--nani in the houseeee...;)--

♥ nana i am ♥ said...

terima kasih hanis~ bila buat sendiri punye dia macam excited lebih!hihi

hanis, bila nak pinjam tu? ;) macam dah bau bau nasi minyak dekat maran je ni..hehee.

♥ nana i am ♥ said...

orait kak nani~ ^_^ saba yaaa..tengah try mengupdate next entry ni..hehe.

Nens Collection said...

pehh..buat sendirik pelamin..
mmg kreatif..nnt nk tutorial die yek..hehe...cantik la nana..simple but nice!

♥ nana i am ♥ said...

tq kak nini ^_^ buat sendiri punye excited lebih kak..hehe.kalau tidak, mesti tak rajin..sekarang ni pon dah ade yang mintak tolong buatkan..seronok jgak laa buat benda2 ni rupenye..oke kak~ nanti nana buat tutorial die ek..TQ SOMUCH kak nini :)

aeinio said...

selamat bertunang nana.. sila ajar buat bunga tisu tu ek.. sgt creatif.... :D

♥ nana i am ♥ said...

kak ain~ terima kasih kak :) insyaAllah..tengah berusaha keras menyiapkan entry entry tunang satu satu..hehe.

amiera said...

salam nana, bley tahu based ape pakai cucuk bunga kat dinding tu?

♥ nana i am ♥ said...

amiera : salam mira..nana tampal bunga tisu pakai loytape yang size besar untuk kotak tu..kalau pakai double tape, satu nanti dinding rosak..dua nanti susah nak cabut balik kalau tersalah tampal :)

Anonymous said...

salam,mana awak borong kertas tu?bole kasi alamat x?tq:))-atie-

♥ nana i am ♥ said...

Anonymous a.k.a ATIE : nana beli tisu tisu tu dekat IKEA DAMANSARA..dia bukan kertas atie :)

** for more details, sarahmfd@gmail.com :)

sharz syaz said...

cantik giler!!! =)

Sindora83 said...

Salam.
Cantiknyerrr...mcm mane nak gantung bunga tisu ni kat dinding? guna ape ye? Terpikir2 nk buat pelamin utk adik kawin nt...minta tolong...TQ!

♥ nana i am ♥ said...

sharz syaz : terima kasih banyak! :)

♥ nana i am ♥ said...

Sindora83 : Salam..nana tampal bunga tisu pakai loytape yang size besar untuk kotak tu..kalau pakai double tape, satu nanti dinding rosak..dua nanti susah nak cabut balik kalau tersalah tampal :) good luck yar!

fyda said...

hye..cantek pelamin :) nak tanye, nana bli set bantal rm60 tu kt mne eh?murah, sgt murah.. :)

Anonymous said...

Leh tjk x cara tmpl loytape kt bunge tuh..plezzz

Diari Hatiku.. said...

Salam..nk tnye mcm mne ye awk lekatkan bunga 2 kt dinding..tq:)

Anonymous said...

awak guna kotak ke tampal bunga2 tu?

Hamba Allah said...

cntik sanga2..kreatif betoi..hehe..brpa bungkus tisu awak pakai nk buat semua ni?