Sunday, November 10, 2013

The Zenith Hotel Kuantan.

Assalamualaikum..

Hari Rabu sampai Jumaat baru ni suami Nana ada meeting dekat sini..so,Selasa petang lepas Asar kitorang dah start bertolak dari Kerteh..keluar awal sikit sebab plan nak singgah mall cari seluar daddy Aydin..Ummi Aydin pun dah terbayang kalau dapat sehelai cardigan pun best jugok..hehe!

The Zenith Hotel.
So far so good! ;D 4hari 3malam dekat sana Nana rasa macam bahagia betul.bahagia sebab apa tau..sebab keluar2 je pintu lobby hotel terus nampak pintu masuk East Coast Mall..haha!

Korangggg kan..kalau check in hotel,apa benda yang korang paling suka?Nana antara benda paling suka bila ada ting tong ting tong,housekeeping!yeahhh hari hari boleh tukar towel,hari hari ada yang tolong bersihkan toilet,hari hari ada yang tolong kemaskan katil sampai cadar tu jadi seketat ketatnya.muahaha!lepastu duduk hotel aircond boleh on 24jam..keluar mall pun tamak taknak off aircond..teruk perangai!dekat rumah bila keluar kena off..jimat kekdahnya.alahai sekarang menyesal sebab dah bazirkan bil hotel.eh tetiba!

Sebab kedua Nana suka check in hotel sebabbbb breakfast la..hip hip hooray!ini time lah nak turun makan apa saja anda mau..hik.tak perlu bersilat silat dekat dapur sediakan sarapan.pilih je nak makan apa..yang penting,makan secara percuma.yeahhh!korangggg kan,kalau breakfast hotel menu apa korang paling suka?kalau Nana la..baked bean,toast bread,lepastu kalau ada chicken slice ke beef slice ke,sausage ke,nuggets ke..haa makan sekali..eh tertinggal satu lagi..telur mata goyang wajib makan bersama baked bean ;D pegi la mana2 hotel pun mesti nak sarapan camni..macam tak puas2 makan dari kecik menu ni..lagi?lagi..amik semangkuk cereal pulok.hik.lepastu tak tahan kalau nampak ada counter yogurt,mixed fruits..yummyyy!

Berbeza sangat lepas ada anak ni..mashaAllah sangat menguji ok.lepas solat subuh dah takde istilah nak tido balik bangun2 terus turun breakfast..non hado!lepas subuh,kalau Aydin tak bangun lagi alhamdulillah Nana dapat lelap kejap..lepastu bangun check diaper Aydin..kalau perlu ditukar,Nana tukar..lap lap sikit muka Aydin bagi hilang bau masyammmm susu.haha!siap siapkan daddy Aydin pulak..then,turun breakfast..oh,lagi terasa sekarang ni kitorang belum beli stroller/carseat utk Aydin..so,Nana kena dukung Aydin..boleh bayangkan tak breakfast sambil dukung Aydin? mashaAllah..menguji sangat.sabarrrr

Ok lah,cukup la sampai kat sini dulu..nanti kita update lagi..inshaAllah :)

Wassalam~

2 comments:

liza♥aufa said...

sama la kak liza baru je beli. sebelom tu mmg kene dokong jerk hehe

APAN said...

dah semua mende pun ada org buatkan mana x bes kan...
aku dulu 10 bulan stay kat hotel. heaven giler rase...tp company yg bayar la...aku memanfaatkan kemudahan je...